Info

Öppettider

Vardagar 08.00 - 17.00

Välkommen till Vårdcentralen Centralhälsan

Vi som arbetar på Vårdcentralen Centralhälsan vill hitta en lösning som passar dig. Vi anser att bra vård hanteras med en personlig och nära kontakt mellan patient och vårdgivare. Här arbetare distriktsläkare, distriktssköterskor, diabetessköterska, sjukgymnaster, psykolog och kognitiva beteendeterapeuter.

Vi är en del av Bräcke diakoni och ligger på Bryngelsgatan 2B i Falköping. Har du några frågor eller funderingar är det bara att komma in till oss eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

 

Information om Mässling                                                                                           

I Stockholm pågår nu ett mässlingsutbrott, åtta fall är diagnosticerade och smittspårning pågår. I flera andra europeiska länder rapporteras också mässling. I Rumänien pågår sedan februari 2016 ett utbrott med över 3000 fall och flera dödsfall rapporterade. Mässling rapporteras också från Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien och Spanien. 

Folkhälsomyndigheten har en sida med Frågor och svar om mässlingen.

Infografik: Henrik Mellström Dahlgren, Smittskydd Västra Götaland

 

Kurhälsan stängd sedan 2016-12-31

Vid årsskiftet stängde vi vårdcentralen Kurhälsan och vi jobbar vidare i Centralhälsan.

Bräcke diakoni köpte Centralhälsan 2013 och under 2014 flyttade Kurhälsan ner till lokalerna på Bryngelsgatan 2B. Sedan dess har vi jobbat tillsammans under samma tak. Vi tar nu steget vidare och stänger en av vårdcentralerna, Kurhälsan, för att jobba vidare i en vårdcentral och ett journalsystem. Det är en förenkling för oss som jobbar. Ni patienter kommer träffa samma personal som förut, oavsett om ni varit listade på Centralhälsan eller Kurhälsan. Ni kommer inte märka någon skillnad.