Hoppa till sidans innehåll

Bräcke diakoni förvärvar Hotel Falköping

20 januari 2016

Bräcke diakoni driver sedan 2006 Kurorten Mösseberg i Falköping. Kurorten har under flera år haft en positiv resultat- och beläggningsutveckling. Verksamheten får allt oftare tacka nej till gäster till följd av platsbrist både vad gäller rum och större konferenslokaler.

Nu förvärvar vi hotellrörelsen Hotel Falköping belägen i centrala Falköping.

Att växa från 75 till 125 hotellrum ger oss helt nya möjligheter att sälja in både större konferenser, fler arrangemang och utveckla idrotts- och kulturturismen i Falköping, säger Ursula Frölin, hotellchef på Kurorten Mösseberg om de nya möjligheter som nu öppnas.

Ett av våra stora mål med hotellverksamheten i Falköping är att skapa mötesplatser i linje med vår vilja att ta mer plats, skapa förutsättningar för och bidra till ett medmänskligare samhälle.

Utökningen av antalet rum i kombination med möjligheten att nyttja lokaler i Medborgarhuset, vilket bland annat innehåller en teaterlokal med ca 500 platser, för större möten, event och uppträdanden ger oss helt nya möjligheter.

 – Att som idéburen aktör kunna skapa en arena för större möten och sammankomster med hundratals deltagare i egna lokaler är en styrka som vi tänker oss att utnyttja, säger Martin Ärnlöv, direktor/VD på Bräcke diakoni.

 Att Bräcke diakoni blir ny ägare till Hotel Falköping har tagits väl emot av Falköpings kommun som ser mycket positivt på möjligheten att härigenom ytterligare utöka besöksverksamheten i Falköping.

 – Med Bräcke diakoni som ny ägare till Hotel Falköping får vi en trygg och stabil hyresgäst som aktivt vill vara med och bidra till utvecklingen här i Falköping, säger kommunstyrelsens ordförande i Falköping, Conny Johansson.

 Övertaget kommer att ske den 1 juli 2016 och hotellet kommer vara stängt över sommaren för renovering i samband med ägarbytet.

För mer information:
Ursula Frölin, 0732-74 60 64
Martin Ärnlöv, 0702-41 62 23
Conny Johansson, 0705-88 51 04

 

Bild till nyhetsartikeln