Hoppa till sidans innehåll

​Bräcke diakoni i nytt samarbete med Hyresgästföreningen – café och aktiviteter i Göteborg på schemat

16 juli 2015

Det blir Bräcke diakoni som får ta hand om caféverksamheten i Hyresgästernas Hus i Göteborg. Beslutet togs av Hyresgästföreningen Region västra Sveriges styrelse i början av sommaren.

Under våren har Hyresgästföreningen arbetat med att hitta en lämplig aktör till det nya café som ska inrymmas i mötesplatsen Hyresgästernas Hus i centrala Göteborg. Valet föll på idéburna Bräcke diakoni.

– Hyresgästföreningens satsning på en öppen mötesplats med ett medborgarperspektiv är spännande och lockande för oss, säger Martin Ärnlöv, direktor på Bräcke diakoni.

Bräcke diakoni kommer att ansvara för olika aktiviteter i Hyresgästernas Hus och erbjuda olika teman kring samhälle och medmänsklighet. Caféet i Hyresgästernas Hus innebär också att Bräcke diakoni kommer att kunna erbjuda arbetsuppgifter till några av deltagarna i egna verksamheten ”Ett steg till”, där man erbjuder arbetsmöjligheter och praktikplatser åt personer som av olika anledningar står ett steg ifrån arbetsmarknaden.

– Vi känner oss väldigt stolta över att ha fått till ett samarbete med en så här spännande aktör, säger Ann-Kristin Hedeberg på Hyresgästföreningen.

Arbetet med inredning och förberedelser pågår för fullt på Första Långgatan och Hyresgästernas Hus planeras öppna i januari 2016.

 

Bild till nyhetsartikeln