Hoppa till sidans innehåll

Nya tillskott i Bräcke diakonis styrelse

10 juli 2015

Vi fick vår första kvinnliga styrelseordförande när det var styrelsebyte den 1 juli 2015. Samtidigt miste vi en biskop, men vann en annan.

 Efter 8 år i styrelsen, och totalt 25 år inom organisationen, slutar Per Eckerdal nu som styrelseordförande för Bräcke diakoni, för att enbart ägna sig åt arbetet som biskop för Göteborgs stift. Ny styrelseordförande, och första kvinna på posten, blir Ionie Oskarson, som har bred erfarenhet inom olika samhällsområden och flera års arbete i styrelsen bakom sig.

– Bräcke diakoni är en idéburen verksamhet som är stabil och utvecklas. Jag vill gärna vara med och få leda det arbetet, visa att det går att driva verksamhet i alternativa driftsformer och fortsätta finnas där vi behövs, säger Ionie.

Biskopslös blir styrelsen dock inte efter Per Eckerdals avgång. Thomas Söderberg är avgående biskop i Västerås stift och sedan 1 juli 2015 också ny styrelseledamot. 

– Att ha en stark och dynamisk styrelse med en blandning av olika erfarenheter är viktigt. Och att ha både en biskop och en diakon i styrelsen bekräftar vår anknytning till Svenska kyrkan, säger Martin Ärnlöv, Bräcke diakonis direktor.

Bland Thomas engagemang kan nämnas ordförandeskapet i St. Lukas Dalarna, drivandet av projektet ”Aktör för välfärden” i Västerås stift och rollen som kyrkopolitiskt aktiv i bl.a. Kyrkostyrelsen.

– Jag tycker att det är spännande att få fortsätta arbeta med en idéburen organisation med det samhällsengagemang som Bräcke diakoni står för. Och jag hoppas att jag kan bidra med något i det viktiga arbetet som utförs, säger Thomas själv.

I Bräcke diakonis styrelse sitter också vice ordförande Björn Fogelmark, Bibbi Carlsson, Marie Fritzson, Eva Karlsson och Bräcke diakonis direktor Martin Ärnlöv.

 

Bild till nyhetsartikeln