Hoppa till sidans innehåll

Välkommen på bokrelease: Ny bok om hunden som en resurs i arbetet med människor

21 april 2016

Välkommen på bokrelease!

Nu kommer den första boken i sitt slag för dig som är nyfiken på hunden som en resurs i arbetet med människor.

Tid: Tisdag den 3 maj, kl 15.00– ca 16.30
Plats: Arena:Första Lång, Första Långgatan 17B, Göteborg

Hundassisterad terapi kan vara till stor glädje och hjälp för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar. Det visar den studie som genomförts vid Habiliteringen Bräcke. Effekterna har varit väldigt positiva – och ofta oväntade.

Nu kommer studien sammanställd i en bok, den första i sitt slag. 

Teori, arbetssätt och resultat

Boken vänder sig, med både teori och praktik, till dig som är nyfiken på effekter av hundassisterad terapi, vill introducera hundassisterad terapi i vård- och omsorgsarbete eller är hundförare som vill lära dig mer om hur hunden kan vara en resurs i arbetet.

Boken är skriven av arbetsterapeuterna Stina Wahl och Elin Wikström, hundförare Monica Broman i samarbete med verksamhetschef Maria Ericson och Lasse Rönnmark fil.dr. i socialt arbete vid Göteborgs Universitet.

Se hunden Önska arbeta

Bokreleasen inleds med en kortare presentation av boken, bakgrund och studiens resultat. Du kommer också att få se terapihunden Önska i arbete och mingla med författarna. 

Vill du köpa boken har du möjlighet att göra det under releasen.

Anmälan

Då det bjuds på lättare förtäring ser vi gärna att du anmäler dig senast den 26/4 till Stina Wahl på 031-50 26 88 eller stina.wahl@brackediakoni.se.

 

Bild till nyhetsartikeln