Hoppa till sidans innehåll

Vår lunch på Servicehuset Blandaren – en höjdpunkt på politikerns matresa

29 januari 2016

Under en vecka åker Fredrik Lundén (M), vice ordförande i äldrenämnden i Linköping, runt på olika servicehus för att provsmaka maten som serveras där. En matresa för att bilda sig en uppfattning kring maten inom äldreomsorgen. Det rapporterar Corren.

Ett av stoppen på resan var Servicehuset Blandaren, där Bräcke diakoni står för bl.a. matlagningen. ”En av resans höjdpunkter” och ”fantastiskt gott”, tyckte den provsmakande politikern, som lade upp en rapport om sin resa på sin Facebook-sida. Mycket beröm till kocken Jonny, som också kom med på bild.

– Det är bra att politikerna får upp ögonen för maten inom äldreomsorgen. Värdesätter man kvalitet på maten kan den också behöva få kosta lite mer, säger Eva Jonsson, kostchef och tillägger:

– Kul att det också lyfts fram positiva exempel från området!

”Lunch på servicehuset Blandaren. Lunchen serveras av Bräcke diakoni. Det är en av resans höjdpunkter så här långt, egen kock, Jonny som lagar maten från grunden. Det ger mycket doft mycket matkänsla i huset vilket är bra för aptiten. 

Sallads finns som lite förrätt. Dagens lunch var levergryta, jag har inte ätit levergryta sedan skolan och alltid sagt att jag inte tycker om lever. Funderade på att välja köttbullar som fanns som alternativ rätt. Tog dock mod till mig och valde lever, fantastiskt gott. 

Trevlig sällskap runt bordet av 5 damer som lunchade här i stort sett varje dag. De rosade maten, kocken och lunchmiljön. När jag skulle betala kom en man fram och sa ”bättre mat kan man inte få”. Matresan går vidare matkorg från Johannelund ikväll.”

Bild till nyhetsartikeln