Hoppa till sidans innehåll

Vingslaget blir Bräcke diakoni Stockholm AB

8 september 2015

2014 tog Bräcke diakoni över Vingslaget Omsorgs AB och lade för första gången till i Stockholm. Den 14 september förankrar vi ordentligt och byter namn – från Vingslaget till Bräcke diakoni Stockholm AB.

Namnbytet skapar en tydligare tillhörighet och gemenskap för att kunna kommunicera med ännu starkare röst, både i och utanför Stockholm – det är förhoppningen.

– Som en större och starkare aktör blir vi mer stabila och satsningar på kvalitet och kompetens blir lättare. Då kan vi också bidra ytterligare till ökad kvalitet inom hela den svenska äldreomsorgen, berättar Maude Kardell Wahlbäck, områdeschef för Bräcke diakonis äldreomsorg.

Var finns Bräcke diakonis äldreomsorg i Stockholmsområdet?

Det som började som Vingslaget Omsorgs AB är idag vård- och omsorgsboendena Åsengården i Hägersten, Villa Vesta i Hässelby, Vindragaren, Sofiagården och Sjöstadsgården på Södermalm och Fristad i Spånga-Tensta. Dessutom Röda Stugan i Järfälla och Star­bogården i Vällingby, med dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Vi fortsätter som tidigare att bedriva äldreom­sorg med höga ambitioner och en stark vilja att fortsätta utvecklas. Och från och med den 14 september gör vi det alltså under nytt namn – Bräcke diakoni Stockholm AB, som ägs i sin helhet av stiftelsen.

 

Bild till nyhetsartikeln