What matters to you

Den 6e juni vajar svenska flaggan i skyn. Vi firar viktiga händelser i landets historia. Men det är inte enda anledningarna till att fira. Den 6e juni är även en internationell högtidsdag värd att fira; vi firar nämligen "What matters to you"-dagen.

Alla vi som arbetar inom vård och omsorg världen över, får tillfälle att fundera över vad det är vi sysslar med. Vad är viktigt för mig i mötet med de vi är till för? Varför går jag till jobbet varje dag? Varför väljer jag att tillbringa större delen av mitt liv tillsammans med dessa människor? Varför väljer jag att gå just till detta jobb varje dag, och inte till ett annat jobb?

Jo, för att mötet med dessa människor betyder något. De betyder något väldigt viktigt. Något så viktigt att jag inte kan vara utan mötet tillsammans med dem. För utan dessa människor hade mötet blivit något helt annat. Nu innebär mötet stordåd. Tillsammans skapar vi historia.

Jag vet maken som återfick sin partner, efter att varit vårdare i många år. Jag vet dottern som varken talat eller skrivit på flera år, men som med alternativa kommunikationsmedel, lyckas förmedla sin kärlek till sin mamma. Jag vet mannen som hittade hem igen.

Alla dessa möten som förfarit i husets väggar genom åren. Alla dessa möten som skapar historia. Utan dessa mellanmänskliga möten hade dessa stordåd inte varit möjliga. Nu ber jag er alla att hissa flaggan för alla de historiska ögonblick som förändrar världen och livet, varje dag.

Tillsammans gör vi stordåd. Flaggan i topp.

/Anna Jonsgården
Verksamhetschef

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni