Info

Öppettider

Vardagar 08.00 - 17.00
Lunchstängt 12:00-13:00

Lab: 08:10-11:30, 13:00-15:00

Välkommen till Vårdcentralen Centralhälsan

Med anledning av Coronaviruset Covid-19: Om du uppvisar symtom som feber, hosta och/eller andningsbesvär är det mycket viktigt att du INTE kommer in oannonserat till mottagningen. Detta för att minska eventuell smittspridning av COVID-19. Har du lindriga besvär rekommenderas du stanna hemma till och med 48 timmar efter att dina besvär gått över. Har du mer uttalade besvär eller andra frågor vänligen ring vår telefonrådgivning på nummer 0515-71 72 00 alternativt sjukvårdsrådgivningen på nummer 1177.

Vi som arbetar på Vårdcentralen Centralhälsan vill hitta en lösning som passar dig. Vi anser att bra vård hanteras med en personlig och nära kontakt mellan patient och vårdgivare. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, diabetessköterskor, sjukgymnaster och kognitiva beteendeterapeuter.

Vi är en del av Bräcke diakoni och ligger på Bryngelsgatan 2B i Falköping. Har du några frågor eller funderingar är det bara att komma in till oss eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.   

Vi har anställt fler läkare

Vi har anställt ytterligare två ST-läkare: Hussein Alkhaled, som även är specialistläkare i ortopedi och Daniel Sollerkvist. 

Sammanhållen journalföring - NPÖ (Nationell PatientÖversikt)

Sammanhållen journalföring innebär att vårdgivare tillgängliggör sina journaluppgifter för varandra. En av förutsättningarna är att både den vårdgivare som tillgängliggör journaluppgifter och den som tar del av dessa har ingått avtal om, och är tekniskt anslutna till, sammanhållen journalföring. För att få ta del av sammanhållen journalföring måste vårdpersonalen ha en aktuell patientrelation, vara behörig att ta del av informationen och du som patient behöver ge ditt samtycke.  

I våra väntrum finns mer information kring sammanhållen journalföring.

Läs mer om sammanhållen journalföring:

https://www.1177.se/Regler-och-rattigheter/Patientjournalen/

Att läsa sin journal på nätet

Läs din journal på nätet via 1177.se. Du loggar in med mobilt bank-id och läser din journal där. Här ser du besök och anteckningar, varningar, provsvar och recept. 

GDPR            

Om du vill veta mer om hur vi inom Bräcke diakoni arbetar kring GDPR så är du välkommen att läsa mer på https://www.brackediakoni.se/integritetspolicy.