Info

Öppettider

Vardagar 08.00 - 17.00
Lunchstängt 12:00-13:00

Lab: 08:10-11:30, 13:00-15:00

Adress Bryngelsgatan 2B, 521 47 Falköping

 

Sjuk på kväll eller helg?

Jourcentralen Falköping

Jourcentralen Skövde

1177 Vårdguiden

Akutmottagningen Skövde

 
Om oss i TIllgänglighetsdatabasen (länk)

 

Nu har vi webbokning på hemsidan. Du kan boka tid till sjuksköterska eller undersköterska.

Välkommen till Vårdcentralen Centralhälsan

Med anledning av Coronaviruset Covid-19: Om du uppvisar symtom som feber, hosta och/eller andningsbesvär är det mycket viktigt att du INTE kommer in oannonserat till mottagningen. Detta för att minska eventuell smittspridning av COVID-19. Har du lindriga besvär rekommenderas du stanna hemma till och med 48 timmar efter att dina besvär gått över. Har du mer uttalade besvär eller andra frågor vänligen ring vår telefonrådgivning på nummer 0515-71 72 00 alternativt sjukvårdsrådgivningen på nummer 1177.

Vi som arbetar på Vårdcentralen Centralhälsan vill hitta en lösning som passar dig. Vi anser att bra vård hanteras med en personlig och nära kontakt mellan patient och vårdgivare. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, diabetessköterskor, sjukgymnaster och kognitiva beteendeterapeuter.

Vi är en del av Bräcke diakoni och ligger på Bryngelsgatan 2B i Falköping. Har du några frågor eller funderingar är det bara att komma in till oss eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.   

Vi har anställt fler läkare

I september anställde vi Birgit Edin, specialist i allmänmedicin, internmedicin och gastroenterologi. Hon är vår läkare för äldre patienter över 85 år och för patienter med hemsjukvård. I mars kommer nästa läkare - Saulius Sabutis, specialist i allmänmedicin, och i april kommer Mattias Davidsson, också specialist i allmänmedicin. Vi är väldigt glada över våra rekryteringar!

Sammanhållen journalföring - NPÖ (Nationell PatientÖversikt)

Sammanhållen journalföring innebär att vårdgivare tillgängliggör sina journaluppgifter för varandra. En av förutsättningarna är att både den vårdgivare som tillgängliggör journaluppgifter och den som tar del av dessa har ingått avtal om, och är tekniskt anslutna till, sammanhållen journalföring. För att få ta del av sammanhållen journalföring måste vårdpersonalen ha en aktuell patientrelation, vara behörig att ta del av informationen och du som patient behöver ge ditt samtycke.  

I våra väntrum finns mer information kring sammanhållen journalföring.

Läs mer om sammanhållen journalföring:

https://www.1177.se/Regler-och-rattigheter/Patientjournalen/

Att läsa sin journal på nätet

Från 2/12 2019 kan du se din journal på nätet via 1177.se. Du kan logga in med mobilt bank-id och läsa din journal där. Här kommer du att kunna se besök och anteckningar, varningar och recept. Osignerade anteckningar och besök visas först efter 14 dagar.

GDPR            

Om du vill veta mer om hur vi inom Bräcke diakoni arbetar kring GDPR så är du välkommen att läsa mer på https://www.brackediakoni.se/integritetspolicy.