Videosamtal med läkare eller sjuksköterska

Vi erbjuder nu videosamtal med läkare eller sjuksköterska. 

Vi vill finnas där för alla som behöver oss. I Coronatider får man tänka om och därför kan vi nu erbjuda videobesök. Kostnaden för besöket är 100 kr till läkare och 50 kr till övrig personal. Högkostnadskort gäller. Videosamtalet är gratis för personer under 20 år eller över 85 år. Kontakta oss på tel 0515-71 72 00 om du vill boka ett videobesök.

Du som patient behöver ha tillgång till mobiltelefon eller surfplatta samt mobilt bank-ID.

 

Många patienter kan inte komma till vårdcentralen i samband med spridningen av covid-19. I de fall det passar med videosamtal så erbjuder vi det. Just nu prioriterar vi personer över 70 år och i riskgrupperna men möjlighet finns för övriga också. 

När vi bokat ett videosamtal skickas ett sms till dig med en länk som du ska klicka på. Du måste ladda ner en app till telefonen och godkänna ljud och bild, sedan kan vi starta vårt möte.

Hur gör man?

För att genomföra ett videobesök så behöver du som patient ladda ner en app till din mobiltelefon. Appen du ska använda heter Vårdrummet Video och finns tillgänglig både för iPhone och Android, registrerad utgivare för appen är Evimeria EMR AB (iPhone), Niclas Hugosson (Android). Naturligtvis kostar det inget för dig att ladda ner eller använda dig av appen i fråga - för att logga in så behöver du dock ha ett mobilt BankId. Besöket faktureras med samma kostnad som ett fysiskt besök - om du har nått upp till maxbeloppet för ditt frikort så är det gratis.

Så här gör du för att ansluta till ett videobesök:
Starta appen tidigast 15 minuter innan besöket. Om du är försenad kan det hända att den du har bokat videosamtal med här på vårdcentralen skickar dig ett påminnelse-SMS. Är du mer än 15 minuter försenad till videobesöket så kommer personalen här på vårdcentralen tolka det som att du missat besöket. I dessa fall får du en räkning skickad hem.

Logga in i appen med mobilt BankId.
I appen kommer du nu att se den inbokade tiden - tryck på den för att ansluta till mötet.
När personalen här från vårdcentralen också anslutit till mötet kommer du att se dem på skärmen. Se till att du har högtalaren påslagen på din telefon med sådan volym att du kan höra vad vi säger.