Trygg inflytt på våra boenden

Att flytta till ett äldreboende under pågående Corona-kris, är det verkligen säkert. Ja, menar vi. Hos oss bor du tryggt också under pågående pandemi.

 

Vi har inarbetade arbetssätt och rutiner som visat sig fungera mycket väl. Vi har också god tillgång till skyddsutrustning och välutbildad engagerad personal. Vi värnar om relationen med dina anhöriga och har arbetat fram lokala rutiner för hur vi genomför säkra besök utomhus, läs mer här.

På våra elva äldreboenden med drygt 200 boende har vi idag haft 8 bekräftade Covid-19 fall sedan mitten av mars. Det senaste konstaterade fallet friskförklarades i slutet på maj. På fem av våra boenden har vi inte haft någon smitta alls. När vi trots allt fått in smitta, har vi lyckats hålla den i schack utan vidare smittspridning. Det gör vi bland annat genom:

  • Följsamhet i basala hygienrutiner
  • Närvarade chefer
  • Täta avstämningar
  • Tydliga rutiner och anslag
  • kohort- eller isoleringsvård vid symtom.
  • Så långt det är möjligt låta erfaren personal jobba med smittade

Och du, glöm inte att mycket faktiskt är som vanligt hos oss. Vi gör alltid vårt bästa för att du ska trivas och känna dig trygg på ditt boende. Om du vill veta mer om hur vi jobbar med att skydda dig i riskgrupp finns mer att läsa här. Det går också bra att kontakta den verksamhet du är intresserad av och ställa ytterligare frågor.

Just nu råder besöksförbud på alla våra boenden men om du är intresserad av att flytta in hos oss kan vi ordna med digitala visningar och /eller foton. Vill du träffa verksamhetschefen tar hen gärna ett promenadmöte i omgivningarna runt boendet med dig eller dina anhöriga för att berätta mer om oss och hur vi arbetar. 

Här kan du se och söka bland alla våra verksamheter, vad passar dig?