Under sen höst 2020 kommer Fristads vård och omsorgsboende flytta till Villa Vesta i Hässelby. Flytten går till nyrenoverade lokaler i fortsatt regi av oss på Bräcke diakoni. Som boende på Fristad får du självklart hjälp och stöd i samband med flytten. Om du har frågor, hör gärna av dig till ansvarig verksamhetschef Ylva Svesse: ylva.svesse@brackediakoni.se

Boende och miljö

Vi finns mitt i Bromsten bland äldre bebyggelse med villor och småhus. Boendet ligger högst upp i Fristads servicehus med restaurang och fin trädgård.

Vård- och omsorgsboendet är beläget på plan 4 och har en inriktning mot demenssjukdom. Boendet är indelat i 2 mindre grupper med 11 lägenheter i varje grupp, Vindskupan och Takåsen. Du har din egen lägenhet med wc, dusch och trinett. Det finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt en stor balkong. Det finns även en trädgård som används flitigt för olika aktiviteter, främst under sommarhalvåret.

Vårt mål är att ge dig god vård, ett hemlikt boende och möjlighet till meningsfull tillvaro. Vid boendet är den hemlika miljön mycket viktig. Lägenheten möbleras med dina personliga och kära ting. Våra dagrum är möblerade med bekväma och sittvänliga möbler.