Annorlunda – men lika värdefull

Alla barn har rätt till ett bra liv. Även rumänska barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar.

För de rumänska familjer som får ett barn med funktionsnedsättning blir tillvaron ofta komplicerad. Samhället stöttar med lite eller ingen assistans, träning, ekonomiskt stöd eller hjälpmedel. Man får klara sig själv.

Det vill vi ändra på! Och genom att driva barnhabilitering i Rumänien är vi med och förändrar livet för barnen vi möter. Men vi är också med och stöttar utvecklingen i det rumänska samhället. Vi kan göra skillnad. Och du med.

Si Tu betyder "Du med " och sedan närmare 15 år driver vi vår habilitering  i Constanta i Rumänien. 2016 startade vi upp vårt andra center i Brasov. Vi tar inte ut några avgifter från familjerna utan driver verksamheterna med hjälp av egna medel samt gåvor från privatpersoner och företag.

För bara 500 000 kronor driver vi ett habiliteringscenter i ett helt år. Här kan 50 barn regelbundet träna, växa och utvecklas tillsammans med sina familjer. Det betyder att vi kan stötta ett barn i en hel månad – för knappt 850 kronor. Mer än så kostar det inte att vara med och förändra livet för en familj. Och attityden i ett samhälle. 

Vill du vara med och säkerställa framtiden för våra habiliteringscenter? Tillsammans ser vi till att fler barn och deras familjer får möjlighet till ett bättre liv.

Ge en gåva till SiTu

Insamlingen till våra verksamheter inom Bräcke diakoni sker genom den fristående Insamlingsstiftelsen Bräcke diakoni. Insamlingsstiftelsen har 90-konto och är godkända av Svensk Insamlingskontroll.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni