Varning för falska telefonsamtal och besök från bedragare. Polisen uppger att bedrägerier via falska telefonsamtal och besök från bedragare ökar. Tänk på att aldrig släppa in någon du inte känner eller väntar besök av. Lämna inte heller ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Projekt: Ringvän

Tillsammans med Räddningsmissionen erbjuder vi våra kunder i Hemtjänst Alingsås möjlighet till en "Ringvän"

Isolering kan vara påfrestande både psykiskt och fysikt. För att hjälpa dig att bryta isolering och känslan av ensamhet har vi på Bräcke diakoni tillsammans Räddningsmissionen i Göteborg tagit fram ett  koncept vi kallar Ringvän.

Projektet kallas Ringvän och innebär att Räddningsmissionen rekryterar volontärer, eller ”ringvänner” som sedan matchas med dig som äldre hemtjänstkund från Bräcke diakoni. En gång i veckan hörs du och ringvännen över telefon och pratar om stort och smått. Förhoppningsvis är detta starten på en lång vänskap. 

Är du kund hos oss och intresserad av att vara med? Kontakta en av våra medarbetare så hjälper han eller hon dig vidare! 

Läs mer om projekt ringvän (länk).