Varning för falska telefonsamtal och besök från bedragare. Polisen uppger att bedrägerier via falska telefonsamtal och besök från bedragare ökar. Tänk på att aldrig släppa in någon du inte känner eller väntar besök av. Lämna inte heller ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Projekt: Ringvän

Tillsammans med Räddningsmissionen kan vi nu erbjuda våra kunder i Hemtjänst Alingsås möjlighet till en "Ringvän"

Isolering kan vara påfrestande både psykiskt och fysikt. För att hjälpa dig att bryta isolering och känslan av ensamhet under rådande omständigheter startar Bräcke diakoni tillsammans Räddningsmissionen i Göteborg ett nytt projekt.

Projektet kallas Ringvän och innebär att Räddningsmissionen kommer att rekrytera volontärer, eller ”ringvänner” som sedan matchas med dig som äldre hemtjänstkund från Bräcke diakoni. En gång i veckan ska ringvännen och du samtala över telefo om stort och smått. Projektet drivs med stöd från Radiohjälpen. 

Är du kund hos oss och intresserad av att vara med? Kontakta en av våra medarbetare så hjälper han eller hon dig vidare! 

Läs mer om projektet här.