För dig som sjuk

Till helhetsvården är du välkommen din sista tid men också för en kortare tidsperiod tidigare om du skulle behöva. Du kanske behöver hjälp att ställa in dina läkemedel eller så behöver dina närstående göra något så att du inte kan vara hemma just då.

Vi vill bidra till att ditt ”nu” blir så bra som möjligt, både genom att lindra det som behöver lindras men också skapa möjligheter för att du ska få fortsätta vara den just du är. Vi vill stötta dig i att hantera tankar och känslor som dyker upp, och även finnas där för dina närstående när de behöver det.

Hos oss finns alltid både sjuksköterskor och undersköterskor i tjänst som har god kunskap om palliativ vård. I teamet runt dig som gäst finns också läkare, kurator, präst, diakon, arbetsterapeut och fysioterapeut. Detta för att vi ska kunna vara just helhetsvård, och möta de olika behov som du och dina närstående kan ha. Dessutom har vi god hjälp av volontärer som ger av sin fritid för att hjälpa till i verksamheten.

Även om det är en svår tid för alla inblandade när någon kommer till hospice så handlar mycket ändå om det friska, om att ta vara på dagen. Vad är det som får dig att må bra?

På Helhetsvården har alla eget rum och badrum. Bäddsoffa finns på rummet för att dina närstående ska ha möjlighet att sova över. Du har också tillgång till eget kylskåp så att du kan ha det där som just du tycker om lättåtkomligt. Vill du komma ut har vi en stor träaltan som är tillgänglig även för dig som inte orkar gå upp ur sängen. TV med ett begränsat utbud finns på rummet och du kan koppla in din egen box om du vill. Självklart har du tillgång till fritt wi-fi.

Du och dina närstående är välkomna att besöka oss för att få en egen uppfattning om helhetsvården. Ring oss gärna på telefon 031-50 25 42 och boka tid så visar vi runt er när ni kommer. 

Gå vidare till ansökan