Cancerrehabilitering

På Bräcke rehabcenter Mösseberg har vi många års erfarenhet av cancerrehabilitering vi har avtal med några regioner. Vi utgår från Nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering.

 Att drabbas av cancersjukdom är för många en svår upplevelse som påverkar livet på många sätt både i kropp och själ. Vardagen förändras det som tidigare var självklart är inte det, livet stannar upp och tillvaron handlar mycket om här och nu.

Cancerrehabilitering är en del i din behandling med syfte att förebygga och reducera de fysiska, psykiska, sociala och existentiella följderna av cancersjukdom och dess behandling. Livskvalité och funktion.

Rehabiliteringsinsatserna ska ge dig en ökad förståelse och kunskap om din sjukdom och behandling samt om livsstilens påverkan på sjukdomsförloppet. Vi utgår ifrån dina resurser och hinder för att tillsammans med dig skapa din rehabiliteringsplan.

Här träffar du andra i liknande situation och får tid för återhämtning och reflektion. Men viktigast av allt – värdefull kunskap och strategier för din egen vardag.

"Jag har känt mig hudlös och vilsen efter avslutad behandling nu känns det som jag fått nycklarna till att öppna upp och bygga upp mig själv på flera plan igen".

”En riktigt fin utgångspunkt för att gå vidare på egen hand, otrolig hjälp för självinsikt, pepp och kunskap. Tack!”

”Dom har verkligen prickat rätt när det gäller dom funderingar och tankar man har efter en cancerdiagnos.”

Citat från deltagare.