Coronaviruset COVID-19 - Viktig information till dig som besökare och rehabgäst. Många av våra rehabgäster är mer känsliga för infektioner och smittor än den breda allmänheten. Därför är det av största vikt för oss att minimera risken för smittspridning och skydda våra rehabgäster. I enlighet med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten ber vi er att undvika onödiga besök, och aldrig göra ett besök utan att ringa oss först om du har luftvägssymtom såsom hosta, snuva eller ont i halsen. Har du frågor eller funderingar går det bra att kontakta oss på telefon se kontaktuppgifter ovan. Tack för visad hänsyn!

För dig som remitterar

Patienter med ett eller flera av följande symtom bör erbjudas intensivbehandling:

  • Ödemutveckling trots adekvat kompressionsbehandling
  • Pittingödem
  • Vävnadsförändringar, fibros
  • Upprepade erysipelasinfektioner
  • Subjektiva besvär av tyngd- och spänningskänsla som inte minskar med befintlig kompression (skattas med VAS)
  • Patienter med behov av mer omfattande stöd för att lära sig att hantera och leva med sitt lymfödem. Detta kan även gälla för begynnande ödem i reversibelt stadium.

Behovet av intensivbehandling ska vara bedömt av lymfterapeut. Det skall finnas en förskrivare av kompression som följer upp och förskriver efter vistelsen.

Efter avslutad rehabilitering skickas remissvar till remitterande läkare.

Resultatet av rehabiliteringsinsatsen utvärderas via EQ5D och deltagaren får också besvara enkäter om upplevelsen av rehabiliteringen och de resultat de uppnått.

För att remittera en patient till vår lymfrehabilitering fyller du i en ansökan om rehabilitering (länk, öppnas i nytt fönster). Remissen skickas tillsammans med patientens egenansökan (länk, öppnas i nytt fönster), sedan till det remitteringssekretariat som finns i ert upptagningsområde för beviljande. Patienten får ett beslut hemskickat till sig och bokar därefter sin vistelse hos oss.

Remitteringssekretariat

Västra Götalandsregionen

Göteborg och Södra Älvsborg

Remissportalen Remitteringssekretariatet
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg               

Skaraborg

Sekretariatet för rehabiliteringsvistelser
Skaraborgs sjukhus
541 85 Skövde

Norra Bohuslän och Norra Älvsborg

Remitteringssekretariatet
Uddevalla sjukhus
CÖ plan 3
451 80 Uddevalla