Programinnehåll

Med vårt rehabiliteringsprogram utgår vi från dig och dina resurser. Vi kommer att ge dig allt det stöd du behöver - men vi kommer också att utmana dig.

Vi vill ge dig möjligheten att våga prova saker, tänka nytt och tänja på dina gränser. Om du har viljan, har vi verktygen. Vårt mål är att du ska få ökad livskvalitet och funktionsförmåga såväl fysiskt, psykiskt, socialt samt existentiellt. Du får under vistelsen värdefull kunskap men också tid för återhämtning och reflektion.

Som rehabgäst hos oss anländer du en söndag eftermiddag som en del i en grupp av 15 till 20 personer. Din rehabilitering inleds med en dag där du träffar vårt team som sedan kartlägger dina behov för att kunna ge dig rätt stöd och kunskaper. Du får tillsammans med gruppen ett gemensamt tränings- och föreläsningsschema att följa under de kommande rehabiliteringsdagarna där du bland annat får ta del av fysisk träning såsom vattengymnastik, yoga och träning med olika redskap men även lugnare aktiviteter så som avslappning och ai chi. Om du önskar finns också möjlighet till enskilda samtal och gruppsamtal med utbildad personal. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt, vilket ger möjlighet till stöd på olika nivåer både för dig och gruppen.

Den sociala samvaron är en röd tråd på Rehabcenter Mösseberg. Gruppdynamiken tillför ofta nya dimensioner, utvecklar och berikar med många positiva inslag.

Hos oss får du möjlighet att dela dina erfarenheter med människor som gjort en resa som liknar din. Vem vet, kanske möter du här nya vänner för livet.