Det nya coronaviruset COVID-19 - Viktig information till dig som besökare och rehabgäst. Många av våra rehabgäster är mer känsliga för infektioner och smittor än den breda allmänheten. Därför är det av största vikt för oss att minimera risken för smittspridning och skydda våra rehabgäster. I enlighet med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten ber vi er att undvika onödiga besök, och aldrig göra ett besök utan att ringa oss först om du har luftvägssymtom såsom hosta, snuva eller ont i halsen. Under en tid framöver kommer vi inte kunna ta emot dig över 70 år i verksamheten. Har du frågor eller funderingar går det bra att kontakta oss på telefon se kontaktuppgifter ovan. Tack för visad hänsyn!

Programinnehåll

Med vårt rehabiliteringsprogram utgår vi från dig och dina resurser. Vi kommer att ge dig allt det stöd du behöver - men vi kommer också att utmana dig.

Vi vill ge dig möjligheten att våga prova saker, tänka nytt och tänja på dina gränser. Om du har viljan, har vi verktygen. Vårt mål är att du ska få ökad livskvalitet och funktionsförmåga såväl fysiskt, psykiskt, socialt samt existentiellt. Du får under vistelsen värdefull kunskap men också tid för återhämtning och reflektion.

Som rehabgäst med lymfödem anländer du till oss en söndag eftermiddag som en del i en grupp av 15 till 20 personer. Din rehabilitering och behandling inleds med en dag där du träffar vårt team som kartlägger dina behov för att kunna ge dig rätt stöd och kunskaper. Här görs en bedömning om vilken typ av behandling sompassar dig och ditt lymfödem bäst.

I din behandling läggs fokus på fysisk träning kombinerat med KFÖ, Kombinerad Fysikalisk Ödemterapi. KFÖ är en välfungerande behandlingsmetod utvecklad ur moderna forskningsresultat som inte enbart fokuserar på manuellt lymfdränage utan även innefattar pulsatorbehandling, bandagering, egenvård och andnings- och rörelseövningar. Hos oss kan du även få ta del av nya behandlingsmetoder för lymfödem såsom kinesiotejp och laserbehandling.

Vår förhoppning är att du genom detta ska få ökad kunskap och bättre förutsättningar för egenvård av ditt lymfödem.

Du får också tillsammans med gruppen ett gemensamt tränings- och föreläsningsschema att följa under de kommande rehabiliteringsdagarna där du bland annat får ta del av fysisk träning såsom stavgång, yoga och träning med olika redskap men även lugnare aktiviteter såsom avslappning. I våra föreläsningar får du teoretisk kunskap om hur lymfsystemet fungerar och praktisk övning i egenvård.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt, vilket ger möjlighet till stöd på olika nivåer både för dig och gruppen.

Den sociala samvaron är en röd tråd på Rehabcenter Mösseberg. Gruppdynamiken tillför ofta nya dimensioner, utvecklar och berikar med många positiva inslag.

Hos oss får du möjlighet att dela dina erfarenheter med människor som gjort en resa som liknar din. Och vem vet, kanske möter du här nya vänner för livet.