Fler fyrbenta vänner i vården

Vi använder oss av hundassisterad terapi i våra olika verksamheter. En inslag i vården som både ger glädje och ökar motivationen till rörelse och kommunikation.

Med hjälp av din gåva kan vi ge fler möjlighet att få hundassisterad terapi. På så sätt hjälper du oss att sprida glädje, förbättra någons träning eller helt enkelt förgylla någons dag. 

Terapihundar kan nå fram till personer med funktionsnedsättning, på ett sätt som vi människor inte alltid kan. När vi använder dem som stöd för barn med fuktionsnedsättningar får hundarna barnen lugna, motiverar dem att röra på sig genom olika lekar. Det räcker att hundarna är på plats för att barnen ska känna sig mer motiverade att träna.

Hundarna är lika välkomna kompisar också hos våra äldre, som borstar pälsen, kastar boll eller klappar hunden. Att gå på promenad blir också roligt med fyrfota sällskap och ord som glömts kan komma tillbaka.

Swish

Lättast ger du din gåva genom att swisha valfritt belopp till 123 900 61 56 och skriva HUND i meddelandet. 

Kort

För att betala med kort, klicka här och fyll i formuläret. Om du vill hjälpa oss att kunna erbjuda mer hundterapi, välj alternativet "Allmän gåva" och skriv sedan "Hundterapi" så kommer din gåva rätt. Varmt tack för ditt stöd!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni