Bräcke demensboende Norrgården byter namn och flyttar! 12 december flyttar vi ett stenkast bort till ett nytt ombyggt och anpassat boende för personer med kognitiv sjukdom (demens). Det nya namnet blir Bräcke vård- och omsorgsboende Västergården. Kontakta gärna verksamhetschef Marie Fredsdotter om du har frågor. Ny hemsida är under uppbyggnad: www.brackediakoni.se/vastergarden.

Information om boendet

Här beskriver vi hur området, huset och lägenheterna ser ut.

Eget rum i grön miljö

Norrgården är ett litet boende med åtta platser, som finns på Hisingen i Göteborg. Din närstående bor i eget rum med tillgång till gemensamma ytor som vardagsrum och kök. På området finns tillgång till gym och varmvattenbassäng. Det finns gott om fin natur runt omkring boendet, med möjligheter till utevistelse och både långa och korta promenader. Rådjuren kommer ibland ända fram till huset.

Måltider
Vi får mat levererad till oss från Stadsmissionen som lagar en näringsrik måltid på enbart skänkta råvaror. På så vis kan vi tillsammans bidra till en mer hållbar värld. De måltider Stadsmissionen skickar oss är anpassade efter eventuella allergier och kan ges som energiberikad vid behov. Önskar man andra alternativ än det som erbjuds kan Stadsmissionen tillmötesgå det. 

Norrgården är ett korttidsboende
Det innebär att möbler till lägenheten ingår och man behöver bara ta med sig personliga tillhörigheter som är viktiga eller som man behöver i vardagen. Vanligtvis bor man hos oss från en månad upp till tre års tid.

TV-licens
Ingår