Hoppa till sidans innehåll

6:e internationella anhörigkonferensen – visst är vi med!

24 augusti 2015

Den 3-6 september 2015 går den internationella anhörigkonferensen av stapeln för sjätte gången, med besökare från hela världen. För första gången är det ett icke engelsktalande land som står för värdskapet – när Sverige och Göteborg arrangerar konferensen.

Bräcke diakoni sprider viktig kunskap

Bräcke diakoni medverkar genom Maria Blad och Katarina Harström på ”Projekt Delaktighet och stöd” som håller ett föredrag om sitt arbete för föräldrar till vuxna med funktionsnedsättning. Föredraget har titeln ”Parents of grown-up children with disabilities – an unknown group of carers” och ges på lördagen kl. 14.00–15.30. 

Dagarna är även i övrigt fullproppade av debatter, workshops, föreläsningar och kunskapsspridning. Medverkar gör bland andra Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, Susanne Iwarsson, professor, dr i medicinsk vetenskap, leg. arbetsterapeut och Lars Sandman, professor på Högskolan i Borås. Inviger gör Drottning Silvia.

Arrangörer

Bakom arrangemanget står Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Carers UK och Anhörigas Riksförbund, i samverkan med Eurocarers och International Alliance of Caregiver Organisations (IACO).

Varför är konferensen viktig?

Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) skriver så här:
”Aktuell forskning visar att anhörigas insatser ökat de senaste åren – och den pågående demografiska utvecklingen talar för att anhörigas ansvar kommer att öka ytterligare.”

Nyfiken?

Läs mer på konferensens hemsida.

 

Bild till nyhetsartikeln