90-åring får eget 90-konto

Bräcke diakoni har sysslat med vård och omsorg i över 90 år. Insamling har vi bara sysslat med i drygt ett år. Men nu, när vårt 90-konto är på plats, har vi ambitionen att bli lika självklara även där. 

Bräcke diakoni har under många år fått stöd av både företag och stiftelser. Men under våren 2017 började vi även att samla in pengar från allmänheten. Vi smög igång i det lilla. Men nu växlar vi upp vårt arbete och tar ett stort kliv framåt, i och med vårt 90-konto.

– Det känns jättekul att vi nu är 90-kontoinnehavare. Det är en kvalitetsstämpel av rang. Det är också starkt inpräntat i svenskarnas medvetande att det bara är till 90-konton man ska skänka pengar så det här betyder mycket för oss, säger Katarina Johansson, fundraisingansvarig på Bräcke diakoni.

Någon kan fråga sig varför vi på Bräcke diakoni ska syssla insamling över huvud taget, vi har ju haft fungerande verksamhet i snart 100 år, utan insamlade medel? Martin Ärnlöv, direktor och vd, förstår frågan. Men tycker svaret är enkelt.

– Vi har jobbat med volontärer som engagerat sig med sin tid i decennier. Men en del kan lättare bidra med pengar än med tid, och nu gör vi det lite enklare för dem att också bidra, säger han.

Insamlade medel är också en möjlighet för oss att ge de människor vi möter i våra verksamheter något extra.

– Många av våra verksamheter drivs genom avtal med kommun och landsting. Pengarna vi får är då öronmärkta till mat, sängplats, personal och så vidare. Men vår personal, med sin kompetens och sin erfarenhet, har många goda idéer kring vad man kan göra mer. Med hjälp av pengarna vi samlar in hoppas vi kunna förverkliga de här idéerna.

 

Här är våra nya siffror för den som vill bidra: 

Bankgiro: 900-6156
Swish: 123 900 61 56

Mer om vår julkampanj hittar du på
www.barndomsjul.se

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni