Ännu mer äldreomsorg i Stockholm

Nu växer vi i Stockholmstrakten och tar över Stångberga Omsorg i Vallentuna. Från den 1 februari i år är det Bräcke diakoni som driver äldreboendet med 29 platser, som i dagsläget är inriktade på somatisk vård och omsorg.

– Verksamheter i egen regi är strategiskt väldigt viktiga för oss. Det ger oss helt andra möjligheter att långsiktigt vara med och utveckla svensk äldreomsorg. Så det här är verkligen goda nyheter, säger Maude Kardell Wahlbäck, områdeschef Äldreomsorg och Hospice.

Förvärvet är ett led i en satsning på Mälardalen som pågått under flera år. 2013 tog vi över Röda Korsets Sjukhus i Bergshamra, med närmare 800 patienter. Året därefter gjordes ett förvärv av Vingslaget Omsorgs AB, något som nästintill fördubblade vår äldreomsorgsverksamhet.

Det privata vårdföretaget Stångberga Omsorg AB grundades 1997 av Birgitta och Anders Josephson. Idag är det sonen Fredrik Josephson som är vd. För familjen har det varit viktigt att lämna över verksamheten till en organisation som delar de värderingar som varit rådande i företaget.

– Det känns tryggt för oss att veta att Bräcke diakoni också arbetar med människan i fokus. Och att ett personligt bemötande med både värme och hjärta fortsatt kommer vara en självklarhet, säger Fredrik Josephson.

Ett gott betyg till oss på Bräcke diakoni. 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni