Bra känsla på nya restaurang Celeste

Han har varit köksmästare på flera kända restauranger, vunnit utmärkelser och tävlat i Årets kock. Nu driver stjärnkocken nystartade gourmetrestaurangen Celeste på Kurorten Mösseberg.

Det har snart gått en månad sedan Celeste premiäröppnade i slutet på oktober. I en tid då många håller i pengarna på grund av det osäkra ekonomiska läget har starten inte varit den allra bäst tänkbara.
– Men känslan är ändå bra. Vi är stolta över att ha levererat en fantastisk produkt, säger Christopher Lai.

Han har en lång karriär bakom sig inom restaurangbranschen och har bland annat varit köksmästare på Somm i Göteborg, Astensmåla Mat och vingård i Blekinge och Brasserie 1742 på Kosta Boda Art Hotel. De senaste åren har Christopher Lai drivit egna restaurangen Lago i Ulricehamn men när han sålde den stod han inför valet att söka sig till Göteborg eller Falköping, där flickvännen bor. I samma veva såg Christopher Lai en annons om att Mösseberg, som drivs av Bräcke diakoni, sökte kökschef till restaurang Arvid och han skickade en ansökan.
– Det som lockade mig var att det såg så fint ut och att kurorten är lite som ett landmärke för Falköping.

Han fick snabbt svar och träffade hotelldirektören Ursula Frölin. Men väl på plats fick Christopher Lai en ny idé.
– När vi satt i matsalen på kurorten och pratade tänkte jag att här kan man verkligen erbjuda något exklusivt och hotelldirektören ville också utnyttja min potential inom fine dining.

Inriktningen är skandinavisk mat med fransk och italiensk touch, klassisk matlagning med modern tvist, förklarar Christopher Lai som hämtar inspiration från sina tidigare jobb och även kokböcker.

Celeste öppnade först med en lyckad smygpremiär då bland andra politiker var på plats och kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson (M) höll tal. Strax därefter slogs dörrarna upp för allmänheten och köksmästaren hoppas att både Falköpingsbor och långväga gäster ska hitta till Celeste framöver.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni