Bräcke diakoni lämnar Stångberga

Efter att ha drivit vård- och omsorgsboendet Stångberga i Vallentuna under några år så har det blivit dags att säga hej då. Men både boende och medarbetare kommer kunna följas åt även framöver – på Humanas nybyggda boende i centralorten.

Trenden är tydlig. De flesta som får lov att välja ett vård- och omsorgsboende vill bo centralt. Det har inneburit en tuff situation för Stångberga. Ett boende som ligger vackert och naturnära, men långt från centrum. Nu har Bräcke diakoni därför fattat beslutet att avveckla verksamheten.

 – Det känns givetvis tråkigt men vi vet att det är rätt beslut. Intresset för att bo på Stångberga har helt enkelt inte varit tillräckligt stort. Och då måste vi anpassa oss efter det, säger Maude Kardell, välfärdsstrateg på Bräcke diakoni.

Alla som bor hos oss på Stångberga idag kommer att erbjudas en plats på Humanas nybyggda äldreboende i centralorten i Vallentuna. Det efter att Bräcke diakoni och Humana slutit ett avtal om att Humana tar över Bräcke diakonis verksamhet. Maude Kardell tror att det är en lösning som kommer bli bra både för personal och boende.

– Vi ser det som oerhört positivt att alla som bott tillsammans hos oss kan fortsätta att göra det. Man kommer dessutom få med sig personal som man både känner och är trygg med. En bättre lösning är svår att se, säger Maude Kardell.

Har du fler frågor om avvecklingen? Då kan du kontakta

Maude Kardell
031-50 25 31
maude.kardell@brackediakoni.se

Har du konkreta frågor om flytten? Vänd dig då till verksamhetschef

Birgitta Brådhe
08-672 02 85
birgitta.bradhe@brackediakoni.se

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni