Bräcke diakoni prisas för lyckad fritidsverksamhet

Det är Äldrenämnden som delar ut ett pris till den verksamhet i Linköping som har den bästa fritidsaktiviteten. I år föll valet på de caféträffar som Bräcke diakoni anordnat på Servicehuset Tannefors.Temat på träffarna har varit länder och landskap och gästerna har varit mer än nöjda.

– Det har varit otroligt uppskattat. Vi har ”besökt” Grekland och lyssnat på Zorba och varit i Norrbotten där jag kommer ifrån. Då hade jag med mig hjortron som jag själv plockat under sommaren, säger aktiveringspedagog Maria Wälitalo, som är den som ansvarar för verksamheten.  

Deltagarna har fått närma sig den geografiska platsen med många sinnen. Lyssna, titta, känna. Och inte minst – smaka.

– Vi har till exempel ätit pizza, glass, salami och ost när vi hade Italien som tema. Och så blev det ostkaka och lingondricka när vi besökte Småland.

Temat har varit tacksamt och öppnat för många bra samtal. Deltagarna har själva fått bidra och många gamla minnen har dykt upp.

– När vi hade temat Norrbotten kom en kvinna som bott i Norrbotten i många år på att hon hade hjortronlikör hemma. Hon skickade upp en personal att hämta denna och alla som ville fick sig ett litet glas, berättar Maria.

Prissumman är 12 000 kronor och priset delades ut på Servicehuset Tannefors i samband med fredagens sångstund.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni