Hoppa till sidans innehåll

Bräcke diakoni satsar miljoner på forskning

20 maj 2016

Vi storsatsar på samhällsforskning. Tillsammans med övriga delägare går vi in med 40 miljoner av egna medel till Ersta Sköndal högskola.

Bräcke diakoni är en av delägarna till Ersta Sköndal högskola, tillsammans med Ersta diakoni och Stiftelsen Stora Sköndal. Nu går vi tre ägare in med över 40 nya forskarmiljoner till högskolan – lika mycket som staten bidrar med.

– Som en idéburen verksamhet använder vi vårt överskott till att utveckla såväl våra egna verksamheter som samhället. Den ambitionen blir tydlig genom tunga satsningar som denna, säger Martin Ärnlöv, direktor.

Satsningen är en av de största på Ersta Sköndal högskola någonsin – och har genom oss delägares idéburna verksamheter inom vård, omsorg och sociala insatser en direkt koppling till praktiken. Något som också bäddar för en långsiktig utveckling.

– Vi har glädje av forskningen för att ligga i kvalitetsmässig framkant i våra egna verksamheter, men satsningen främjar också utvecklingen av hela Sveriges vård och omsorg, menar Martin Ärnlöv.

De 40 miljonerna blir ett viktigt tillskott för Ersta Sköndal högskola och kommer att användas för forskning inom högskolans forskarutbildningsområde Människan i välfärdssamhället, med ämnen som palliativ vård, civilsamhälle och social välfärd. Under de kommande åren kommer också flera professorer och doktorander att anställas.

– Ägarnas bidrag är ett ovärderligt stöd i uppbyggnaden av vårt eget kunskapsområde Människan i välfärdssamhället, säger Ersta Sköndal högskolas rektor Per Nilsson.

 

Bild till nyhetsartikeln

Bräcke diakoni satsar miljoner på forskning

19 maj 2016

Idéburna Bräcke diakoni storsatsar på samhällsforskning. Tillsammans med övriga delägare går de in med 40 miljoner av egna medel till Ersta Sköndal högskola.

Bräcke diakoni är en av delägarna till Ersta Sköndal högskola, tillsammans med Ersta diakoni och Stiftelsen Stora Sköndal. Nu går de tre ägarna in med över 40 nya forskarmiljoner till högskolan – lika mycket som staten bidrar med.

– Som en idéburen verksamhet använder vi vårt överskott till att utveckla såväl våra egna verksamheter som samhället. Den ambitionen blir tydlig genom tunga satsningar som denna, säger Martin Ärnlöv, direktor på Bräcke diakoni.

Satsningen är en av de största på Ersta Sköndal högskola någonsin – och har genom delägarnas idéburna verksamheter inom vård, omsorg och sociala insatser en direkt koppling till praktiken. Något som också bäddar för en långsiktig utveckling.

– Vi har glädje av forskningen för att ligga i kvalitetsmässig framkant i våra egna verksamheter, men satsningen främjar också utvecklingen av hela Sveriges vård och omsorg, menar Martin Ärnlöv.

De 40 miljonerna blir ett viktigt tillskott för Ersta Sköndal högskola och kommer att användas för forskning inom högskolans forskarutbildningsområde Människan i välfärdssamhället, med ämnen som palliativ vård, civilsamhälle och social välfärd. Under de kommande åren kommer också flera professorer och doktorander att anställas.

– Ägarnas bidrag är ett ovärderligt stöd i uppbyggnaden av vårt eget kunskapsområde Människan i välfärdssamhället, säger Ersta Sköndal högskolas rektor Per Nilsson.

Kontaktpersoner

Martin Ärnlöv, direktor på Bräcke diakoni
martin.arnlov@brackediakoni.se, 070-241 62 23

Per Nilsson, rektor på Ersta Sköndal högskola
per.nilsson@esh.se, 08-555 050 01

Bild till nyhetsartikeln