Bräcke diakoni sponsrar Specialvarvet för tredje året i rad

Liksom tidigare år är Bräcke diakoni med och sponsrar Specialvarvet 2019. Tävlingen ingår i göteborgsvarvsveckan och riktar sig till löpare med intellektuell funktionsnedsättning under rubriken "Alla kan göra ett varv". 

Specialvarvet går av stapeln den 17 maj 2019 och vi kommer som vanligt finnas på plats i startområdet med ett stort antal löpare från våra dagliga verksamheter. Med oss har vi också två av de terapi-hundsekipage som på olika sätt gör skillnad i våra verksamheter, för gammal och ung. Hundarna och deras hundförare visar upp sina färdigheter och det finns tid för både bus och hundmys. 

Starten går vid Björngårdsvillan inne i Slottsskogen och löparna kan välja mellan två banor, 4,1 kilometer lång resp 2,2 kilometer långa. Båda banorna går i vackra Slottsskogen och avslutas genom Göteborgsvarvetmålet inne på Slottskogssvallen. Väl i mål väntar en välförtjänt medalj och andra överraskningar.Har du vägarna förbi kan vi varm rekomendera ett besök i målområdet där glädjen över ett väl genomfört varv lätt smittar av sig på alla runt omkring. 

 

Insamling för fler hundar i vården

Bräcke diakoni har arbetat med idéburen vård utan vinstsyfte i över 90 år. Men viljan att utvecklas är ständigt närvarande. Därför samlar vi nu in pengar för att kunna skaffa fler hundar till vården, så att fler barn får denna unika terapi. 
– Vi tror på kraften att vi tillsammans kan göra samhället lite varmare och medmänskligare. Genom att samla in gåvor, så erbjudare vi människor att engagera sig i vår vision om att göra samhället lite varmare och medmänskligare. Vi hoppas att fler vill vara med och stötta detta arbete, säger Bräcke diakonis direktor Helene Mellström.

 

Vill du hjälpa till?

Vill du vara med och stödja arbetet med hundassisterad terapi, så att fler barn kan få träffa en terapihund? 500 kronor räcker för att ge ett barn  en terapisession med en utbildad terapihund. Läs mer hur du kan bidra till vårt arbete med djur i vården.  Bräcke diakonis insamlingsstiftelse har 90-konto och är granskad och godkänd av Svensk Insamlingskontroll.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni