Hoppa till sidans innehåll

Bräcke diakoni tar plats – i ny samhällsarena

17 februari 2016

Med start i mars kommer Bräcke diakoni att bjuda in till ett seminarium per vecka på Arena:Första Lång. Detta är en ny mötesplats och samhällsarena i Göteborg, som ligger i Hyresgästföreningens lokaler på Första Långgatan 17. I samarbete med Hyresgästföreningen skapar vi en scen och mötesplats med ett brett program kring medborgarengagemang och samhällsfrågor. Med vår vision ”Ett medmänskligare samhälle” i bakhuvudet vill vi hitta nya – och ibland lite oväntade – vägar att påverka samhället.

I lokalerna kommer vi även att driva Kök:17, en lunchrestaurang och café. Ett modernt alternativ med ledord som närproducerat och ekologiskt, inspirerat av vår kurort i Falköping.

Så välkomna till Första Långgatan 17 för att äta lunch och fika, men framför allt ta del av intressanta seminarier rörande samhällsdebatten, med en medmänsklig twist.

Under mars månad kommer Bräcke diakoni presentera följande aktiviteter:

Kultur med Gyllenkroken – 9 mars kl. 13.00-13.30

En serie kulturframträdanden från stiftelsen Gyllenkrokens deltagare. Gyllenkrokens verksamheter vänder sig till mäniskor med psykisk ohälsa eller sjukdom, och deras anhöriga.

Laila Wedberg läser ur sin diktsamling ”Världen och jag”. Hon kommer även att framföra tre sånger ackompanjerad av musiker från Gyllenkroken, Kurt Nordlund och Christer Larsson.

 

Där alla får plats – 16 mars kl. 8.15-8.45

En samtalsserie om att vilja bidra till ett medmänskligare samhälle.
Samtalen leds av Anna Österberg, präst på Bräcke diakoni.

Frukostsamtal med Frida Röhl, konstnärlig ledare på Folkteatern.
Anna Österberg samtalar med Frida Röhl om hur teater kan bidra till att skapa ett medmänskligare samhälle.

”Jag tror på teaterns potential att synliggöra och skapa debatt eller som rituell plats för att ventilera det där som är bortom ord.”

 

Att sätta ord på det ingen pratar om – om rädslan att drabbas av demens – 23 mars kl. 11.00-12.00

Demens finns runt omkring oss alla och ibland kommer det riktigt nära. Hur talar man om en sjukdom som är förknippad med så mycket tabu och rädsla? När den enda vägen att gå är vilse – är det ändå möjligt att hitta glädje och hopp på vägen?

Louise Gehandler, verksamhetsutvecklare inom äldreomsorgen på Bräcke diakoni, delar inlevelsefullt med sig av sina tankar och erfarenheter. När Louise var 12 år gammal drabbades hennes farmor av demens och de senaste 15 åren har Louise föreläst om sjukdomen som förändrar livet för både den som drabbas och de som älskar.

”Trädet är naturens spegel, ett ansikte av mig. Mitt liv är stammen just nu och här…”

 

Kommer snart:

www.kok17.se
www.arenaforstalang.se

Bild till nyhetsartikeln