Bräcke diakoni växer inom LSS

I vårt nybyggda kvarter i Göteborg kommer vi inom kort att slå upp dörrarna till både ett nytt LSS-boende och ny en daglig verksamhet. Dessutom tar vi i vår över en daglig verksamhet i Stockholm. Allt som en del av strategin att betyda mer för fler.  

Redan i maj tar Bräcke diakoni över driften av daglig verksamhet Hammarby i Stockholm. Vi har sedan tidigare flera verksamheter i Mälardalen, men i första hand inom äldreomsorg. Det här blir den första LSS-verksamheten i Stockholmsområdet.  

 – För oss är det alltid roligt med en ny verksamhet. Det innebär nya deltagare att jobba tillsammans med och ett gäng nya medarbetare att välkomna till oss. Men det här är också viktigt för oss rent strategiskt, att vi nu tar oss in på en ny geografisk marknad, säger Johan Broberg, välfärdsstrateg på Bräcke diakoni.  

Bräcke diakoni kommer också att utöka sin dagliga verksamhet i Göteborg, i det helt nybyggda kvarteret Leffler som står klart inom kort. Ett tydligt mål med att bygga kvarteret Leffler har varit att integrera välfärdsverksamhet med vanliga hyresrätter. Därför är det glädjande att vi ny kan berätta att en ny daglig verksamhet tar plats i ett av husen. Nya deltagare kommer att välkomnas i början av nästa år.  

– Vi har redan en daglig verksamhet på området, men med den nya verksamheten kommer vi att kunna ta emot en betydligt bredare målgrupp. Vi kommer faktiskt att kunna erbjuda daglig verksamhet till alla i Göteborgsområdet, oavsett behovsnivå.  

Men det slutar inte där. I kvarteret Leffler kommer vi också att öppna ett LSS-boende. Det nya boendet har fått namnet Lefflergården och kommer att ha sex platser. Boendet står klart för under hösten.  

Det är ingen slump att det är inom LSS Bräcke diakoni växer just nu. Det är ett område där vi har lång erfarenhet och god kompetens. Vi har också en tydlig ambition om att kunna leverera en helhetslösning. I Göteborg är den visionen snart verklighet.  

– Vi har nått så långt att man både kommer kunna bo och ha sin dagliga verksamhet hos oss. Det tror vi kan innebära en trygghet och enkelhet för den som behöver stöd. Och det är alltid drivkraften för oss som idéburna, att kunna göra det bästa för dem vi finns till för, säger Johan Broberg. 

 

FAKTA:

Bräcke daglig verksamhet Hammarby                                   

Hur? Entreprenad
När? Start i maj 2021                                                                  
Storlek? 48 deltagare

Bräcke daglig verksamhet Hisingen                                                                  

Hur? Egen regi
När? Start i början av 2022
Storlek? 10 deltagare vid start

Bräcke LSS-boende Lefflergården

Hur? Egen regi
När? Hösten 2021
Storlek? 6 platser

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni