Broströmska stiftelsen stöttar RättVisat 2.0

Broströmska Stiftelsen har valt att ge ett bidrag till den fortsatta utvecklingen av Appen RättVisat - mitt digitala kommunikationspass. Appen är till för den som har svårigheter med sin kommunikation och på så sätt behöver hjälp med att berätta för andra om t.ex. vem man är, hur man förstår information och hur kommunikation ska gå till. Personen får presentera sig själv på ett modernt och lättillgängligt sätt med hjälp av text, bild och film på sin telefon eller surfplatta. 

Efter succén med version 1, som både fått Vitalisstipendiet (användarnära innovationer för vård och omsorg) och kammat hem ÅBIS-priset (Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare). Pågår nu utvecklingen av version 2, och bidraget från Broströmska stiftelsen kommer väl till pass. Johanna Björnage är projektledare på Bräcke diakoni. 

– Vi vill att RättVisat ska användas av fler målgrupper i framtiden. För att det ska bli möjligt måste vi såklart sätta oss in i deras problem och utmaningar kring kommunikation. Något som givetvis kräver resurser, därför är vi såklart mycket glada att Broströmska stiftelsens valt att stötta vårt projekt, säger hon. 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni