Daglig verksamhet i Falkenberg får tummen upp!

Inre Ringen, en sektion under FUB Falkenberg, har tagit tempen på Falkenbergs Dagliga verksamhet. Resultatet? Tummen upp och viktiga lärdomar.

Drygt 150 personer går på vår dagliga Verksamhet i och runt Falkenberg. Nu har Inre Ringen, en del av FUB Falkenberg, kollat av läget hos en stor del av deltagarna hos oss på Bräcke diakoni och Attendo. Med frågor som till exempel "Tycker du att ditt jobb är viktigt?" ville man kolla om deltagarna visste och kände att jobbet var meningsfullt och att det ledde till något bra. Och en majoritet svarar glädjande nog att det faktiskt är meningsfullt och att man trivs på jobbet. 

Men undersökningen gav inte bara insyn i vad deltagarnas inställning till jobbet. Inre Ringens medlemmar Gunilla, Cecilia, Hasse och Elin har också lärt sig mycket på vägen. Med stöd från sina handledare har de tagit fram frågor, intervjuat deltagare, sammanställt svar och inte minst, presenterat resultatet för bland annat Falkenbergs kommun. Inger Myrén från FUB Falkenberg har varit handledare för gruppen.

- Medlemmarna har verkligen fått utmana sig själva och vidgat sina vyer under projektets gång. Vi fick också med oss några saker som verksamheterna behöver jobba på och som vi har förmedlat vidare, men i stort verkar deltagarna vara väldigt nöjda!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni