Hoppa till sidans innehåll

En barndomsjul – hur gick det sen?

20 mars 2018

Våren är i antågande och kanske känns julen som ett avlägset minne. Trots detta vill ge dig en uppdatering om 2017 års julkampanj ”En barndoms jul”. 

Med kampanjen ”En barndoms jul” ville vi ge våra boende med demenssjukdom något alldeles extra. Genom att skapa en jul med levande ljus doften av gran och traditionella jultoner ville vi ta våra äldre tillbaka till tiden de kanske minns bäst; barndomen.

Maria Persson är verksamhetschef på vård- och omsorgsboendet Hornstull där de boende bjöds på en extra högtidlig och traditionell jullunch.

– Jag är övertygad om att de boende uppskattade festen och jag upplevde att det fanns en värme och glädje närvarande under hela dagen. Det gav helt klart ett mervärde till våra boende.

Katarina Johansson, projektledare för fundraising är nöjd med kampanjen och resultatet i form av härliga julluncher för de boende. Hon har fått fina kommentarer från såväl medarbetare som våra boende och deras närstående. Katarina beskriver samtidigt svårigheten i att bedriva fundraising i vår typ av verksamhet:  

– Det kan vara svårt att förstå varför vi samlar in pengar efter som våra verksamheter till stor del finansieras med offentliga medel. Men dessa pengar är öronmärkta för personal, sängplats, vård och mat osv. Inte för en extra härlig jullunch med underhållning och pynt. För att skapa guldkanter i vardagen behöver vi ta hjälp av gåvogivare och sponsorer. Det är då vi och våra engagerade medarbetare får möjlighet att göra det där lilla extra – som ofta gör hela skillnaden.

Vill du hjälpa oss att skapa fler guldkanter inom äldreomsorgen? Läs mer om hur du kan bidra >>.

Ett stort tack till våra sponsorer:

ICA Kvantum Sannegården
ICA Kvantum Stenungssund
Pärlans Konfektyr
Dafgård
Nostalgiska.se
Robin Delselius Bageri
Byggfabriken

Bild till nyhetsartikeln