Fler får plats på tåget

Ljusexpressen gör det igen. Tåget som guidar runt kring sevärdheterna under Lights in Alingsås kommer precis som förra året erbjuda en egen tur för alla boende på Äldreboendet Ginstgården. Men nytt för i år är att även de personer som har hemtjänst hos Bräcke diakoni kommer att erbjudas en plats ombord. 

– Det känns jättekul att även våra kunder får vara med på detta. Jag vet att det varit väldigt uppskattat, säger Ann-Louise Rickardsson, verksamhetschef för Bräcke diakonis hemtjänst i Alingsås.

Beatrice Orrenvade, verksamhetschef på Ginstgården, intygar att förra årets åktur var en succé. Hon säger att både personal och boende redan längtar till årets runda. 

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss, och när vi berättade det på personalträffen var det en av de som jobbar här som till och med fick en tår i ögat. Alla vet hur uppskattat det här är för många av våra äldre. Det är inte ofta man får chansen att göra en sån här grej för hela verksamheten och för många av våra boende som har en stark alingsåsanknytning ligger det varmt om hjärtat. 

Tågturen sponsras av Sparbanken i Alingsås. 

Lights in Alingsås pågår 29 september – 5 oktober. 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni