Fler vill ge bort en barndoms jul

Nu har vi fått anledning att tacka igen. Och det gör vi så gärna! ICA Kvantum Sannegården och Steinbrenner & Nyberg, båda på Hisingen i Göteborg, har anslutit sig till skaran som vill hjälpa oss att skapa en barndoms jul. Med allt från julskinka till kaffebröd bidrar de till ett julfirande utöver det vanliga på våra demensboenden Norrgården och Södergården.

– Jag ryser när jag tänker på det. Så fint känns det att få duka upp alla de här godsakerna imorgon, säger Lisbeth Barrvall, undersköterska på Norrgården. 

Hon packar upp två stora kassar med bakverk från Steinbrenner & Nyberg. Där finns vörtbröd, kransar, småkakor och finknäcke. Maten från ICA hämtades redan tidigare igår och imorgon går julfesten av stapeln.  

– Jag känner en enorm glädje för detta. Jag vet hur mycket en sådan här fest betyder för våra boende, hur de sträcker på sig och lever upp. Det här gör stor skillnad.  

Lisbeth Barrvall menar att det även påverkar personalen positivt. Det skapar glädje och ger ny energi. Men det är också tack vara personalen som julkampanjen går från tanke till verklighet. 

– Mia Pålsson, som jobbar som stödpedagog på Södergården, har gjort ett jättejobb. Det är hon som gått runt och knackat på och ställt frågan till företagen om de vill vara med, säger Lisbeth Barrvall. 

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni