Fortsatt fokus på upphandling av välfärd

Intresset är fortsatt stort kring upphandling av välfärd och kring lösningen med idéburna offentliga partnerskap. Vi lyfte frågan under Almedalen i somras och tidigare under hösten på ett seminarium. Här kan du läsa mer om det vi gjort hitills.

Nu är det dags igen. I november bjuder vi in till ytterligare en träff på Arena: Första lång i Göteborg där frågan ska diskuteras. Vi försöker då fokusera på hur upphandling går till inom den idéburna sektorn och hur det ser ut i andra länder. Det har visat sig att EU:s direktiv för upphandling av välfärd implementeras annorlunda i våra grannländer England, Norge och Tyskland. Vi frågar oss vad det beror på. 
Här hittar du information om tid och plats. 

Är du intresserad av de här frågorna men bor du långt från Göteborg, men ganska nära Stockholm? Då vill vi tipsa om den utbildningsdag som våra intresseorganisationer Famna och Forum anordnar tillsammans med Front advokater 31 oktober. 

Kursen riktar sig i första hand till dig som arbetar i offentlig sektor (t.ex. jurist, upphandlare, strateg eller på annat sätt involverad i IOP) och som vill veta mer om vilka möjligheter det finns att samarbeta med idéburna verksamheter.

Här kan du läsa mer och anmäla dig. 

 

 

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni