Fyrbent sällskap i Hemtjänst Alingsås

I vår hemtjänst i Alingsås pågår just nu ett spännande projekt med terapihundar i hemtjänsten. Projektet startade i början av september och kommer pågå en bit in på våren 2019. Ann-Louise Rickardsson är verksamhetschef på Hemtjänst Alingsås.

– Huvudsyftet med projektet är att höja livskvalitén för kunden men det finns även individuella syften för varje enskild kund. Det kan handla tillexempel handla om att bryta isolering eller uppmuntra till fysisk aktivitet. Och så klart, att sprida glädje hos de vi finns till för.

De fyrbenta glädjespridarna heter Figge & Iza och tillsammans med matte och hundförare Maria Larm från Terapihundsekipaget besöker de hemtjänstkunder som själva valt att delta i projektet.

Aktiviteterna anpassas efter kundens behov och önskemål. Det kan handla om promenader, träning för armar och ben eller att väcka minnen från tidigare upplevelser med hundar till liv.

– Hundarna ger kunderna något att se framemot. Och något att göra. Det kan vara till synes små saker som att hämta en vattenskål. Men också små saker kan göra stor skillnad för den enskilde kunden, säger Ann-Louise.

Vill du ha besök av vår hemtjänst? Här kan du läsa mer om vår verksamhet i Alingsås.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni