Glädjande gåva till Treklöverhemmet

Tårta, kaffe och en gåva på 45 000 kronor. Så såg den soliga eftermiddagen ut på Bräcke diakonis Rehabcenter Treklöverhemmet idag. En stund som påminde om hur viktig och uppskattad verksamheten är.

Under tio år besökte Kerstin Anderssons son, Thomas Andersson, vid flera tillfällen Rehabcenter Treklöverhemmet. Det var vistelser som betydde väldigt mycket för Thomas, som skadat sig i en mc-olycka vid 15-års ålder.

­– Han älskade verkligen det här stället, säger Kerstin och ser sig omkring i den bekanta omgivningen.

Men snart fylls hennes ögon med tårar. För Thomas var inte bara med om en olycka. När han var 25 år krockade han igen. Den gången körde han bil och var med om en frontalkrock med en lastbil. Den gången gick Thomas liv inte att rädda. För att hedra hans minne startade hans föräldrar en fond i hans minne. Men nu, många år senare, har de bestämt sig för att avveckla fonden. Och vad kunde då vara bättre än att skänka de pengar som fanns kvar till Treklöverhemmet.

– Jag kände det så starkt, att detta skulle han ha velat. Här trivdes han verkligen, säger mamma Kerstin.

Veronica Morales, tillförordnad verksamhetschef, är mycket glad över gåvan. Inte minst för att den så tydligt visar att det arbete som görs på Treklöverhemmet, både av personal och deltagare, gör stor skillnad i människors liv.

– Vi är otroligt tacksamma. Gåvan kommer ge mycket glädje till många av våra deltagare. Vi är också tacksamma över att få ha haft Thomas här i vår verksamhet. Han var en person som spred mycket glädje omkring sig.

Pengarna kommer bland annat att gå till att köpa in säkerhetsutrustning till den specialbåt som Treklöverhemmet har fått, men som man på grund av säkerhetsskäl inte kunnat köra med i sommar.

– Det här betyder mycket för oss som jobbar här och kommer givetvis också betyda mycket för dem som kommer till oss, säger Veronica Morales.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni