Home-Start i etern

Idag hördes Maria Blad, projektmedarbetare på Bräcke diakoni Home-Start Familjekontakt berätta om verksamheten i Sveriges Radio P4 Göteborg, lyssna på hela inslaget nedan.

Home-Start Familjekontakt är ett föräldrastödsprogram där volontärer – familjekontakter besöker småbarnsfamiljer med minst ett barn under sex år någon gång i veckan. Tanken är att erbjuda familjer stöd och avlastning under en begränsad period. Verksamheten utgår från, och finns till för familjer som bor i Alingsås kommun. 

Just nu letar man nya volontärer som vill bidra med sin tid för att hjälpa en småbarnsfamilj. Och att vara volontär ger mycket tillbaka. Förhoppningen är att du får uppleva många givande möten med nya människor, såväl familjer som andra familjekontakter. Du kommer garanterat att få mer livserfarenhet och nya upplevelser.

Redan nu i helgen startar en kurs för nya familjevolontärer. Är du intreserad? Läs mer om verksamheten eller kontakta Maria Blad på telefon 031 50 27 65 eller via mail: maria.blad@brackediakoni.se

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni