Hon har illustrerat Kvarteret Leffler

Sara Andén − Husritare, är konstnären som ligger bakom de fina illustrationerna av det snart färdigställda Kvarteret Leffler. Tidigare har hon ritat flera landmärken i Göteborg, både nya och gamla. När hon väljer motiv blir det ofta något som har en personlig anknytning.

Hur var det att rita Kvarteret Leffler, som inte fanns på riktigt när du började rita?

− Att måla av kvarteret Leffler var jättekul och jättesvårt! Särskilt två av bilderna där jag inte hade några 3d-bilder att gå efter utan bara 2d-ritningar och foton från byggplatsen. Jag fick tänka till ordentligt och försöka föreställa mig hur det skulle se ut på ett sett som jag inte är van vid. Fick ju också hitta på hur ljuset skulle falla och det var svårare än vad jag trott. Byggde till och med upp en liten minivariant av kvarteret på vårt skärbord på jobbet, och lät min kollega stå och lysa med en lampa från olika vinklar.

Hur kom det sig att du började rita just byggnader?

− Jag började rita byggnader redan på gymnasiet och har alltid fascinerats av arkitektur, både invändigt och utvändigt.

Vilken var den första byggnaden du ritade av?

− De första målningarna jag målade på temat var utsikten från bildsalen på Schillerska, hustak i Vasa. Min lärare uppmanade oss till att lyfta blicken mer när vi rörde oss i stan och den vanan satte sig, jag är nog bra på att verkligen se omgivningen.

Har du något nytt projekt på gång?

− Just nu jobbar jag med ett liknande uppdrag som det jag hade hos er på Bräcke Diakoni, att jag målar av ett hus som inte är färdigbyggt än. Det här är en väldigt karaktäristisk kontorsbyggnad på nya Masthuggskajen som har runda hörn och en vågformad fasad. Jättekul att måla! 

Har du något drömuppdrag?

− Hm, något drömuppdrag vet jag faktiskt inte om jag har.. Bara att kunna hålla på med det här och att ens få en massa uppdrag känns som en dröm, klyschigt men sant!

Vi på Bräcke diakoni är stolta över att du ritat våra nya hus, som nu är en del av Göteborg. Tack för ett bra samarbete och lycka till med dina kommande projekt.  

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni