Hoppa till sidans innehåll

Hunden Önska lockade besök från Danmark

27 mars 2018

Tia Hansen är Filosofie doktor vid Aalborg University där hon är lektor och forskar inom områdena djurassisterad terapi och människa/djur interaktion. Nyligen besökte hon Bräcke diakoni för att inspireras och lära sig mer om hur vi arbetar med hundassisterad terapi.

Tidigare har Tia främst fokuserat sin forskning och sitt arbete sig på djurassisterad behandling av på vuxna personer, ofta med förvärvade hjärnskador. Monica Broman och hunden Önska från Nyttohunden är ett av våra mest anlitade och erfarna terapihundsekipage. Monica har skrivit ett flertal böcker inom området och det var via en av hennes böcker som Tia fick upp ögonen för vårt arbetssätt.

– Jag träffade Monica på en konferens och köpte hennes bok; Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund. Efter att ha läst boken ville jag veta mer och frågade om jag fick komma hit och hälsa på. Det här är en chans att få lära mig mer om hur ni på Bräcke diakoni arbetar mot barn och unga.

Och eftersom vi gillar att dela med oss av våra arbetssätt var Tia mer än välkommen. Dagen bjöd förutom massor av information också besök på hunddagiset TriBus och såklart gos med hunden Önska.

–  Jag känner mig inspirerad och tar med mig många goda idéer hem till Danmark. Jag är särskilt imponerad av ert arbete med hunddagiset, en väldigt spännande verksamhet, säger Tia. 

Tia, Önska och Monica under en av dagens promenadpauser

 

Bild till nyhetsartikeln