Hoppa till sidans innehåll

Hur möter vi ensamkommande barn och ungdomar?

2 oktober 2017

I dagens Göteborg verkar många ansvariga aktörer för att tillsammans ge ensamkommande barn och unga den bästa möjliga starten i sitt nya land. Med gemensamma krafter kan vi ge stöd till att bli starka vuxna som fungerar och blir en resurs i samhället.

Är du intresserad av frågor kring ensamkommande barn och unga, jobbar du kanske i funktioner eller processer som berörs av ämnet? Då är du är välkommen till Världskulturmuseet i Göteborg fredagen den 6 oktober kl 09-12:30, där det arrangeras en förmiddag med föreläsningar och exempel från olika verksamheter i Göteborg. På programmet står bl a en introduktion till TMO, Traumamedveten omsorg, alternativa sätt att kommunicera med hjälp av IT och uppdatering av gällande lagstiftning och praxis.

Förmiddagen är gratis och fika ingår, anmäl dig till ordforande@vsfb.se. Mejlbekräftelse på din anmälan gäller som inträdesbiljett, ange ev allergier när du anmäler dig. Arrangörer är Göteborgs Stad i samarbete med bl a Svenska kyrkan, Rädda Barnen och Bräcke diakoni.

Läs mer och se hela programmet här.

 

Bild till nyhetsartikeln