Idéburet i Halmstad när Bräcke diakoni kommer till stan

Den 1 februari får stora delar av Halmstads LSS-boenden en ny driftsform när idéburna Bräcke diakoni tar över 16 LSS-boenden med cirka 80 platser i Halmstad.

I maj 2018 stod det klart att Bräcke diakoni tagit hem två upphandlingar gällande 16 gruppbostäder i Halmstad kommun. Birgitta Niste är driftområdeschef på Bräcke diakoni och tror att förändringen kommer att lyfta verksamheterna. 

– Bräcke diakoni är en idéburen, icke-vinstdrivande organisation. Vi lever och andas vår vision om ett "Ett medmänskligare samhälle". Det gör att vi både kan och vill arbeta på ett annat sätt jämfört med privata företag eller kommuner.

Organisationen har över 60 års erfarenhet av arbete inom området och driver idag ett flertal verksamheter inom LSS, bland annat boenden med särskild service för barn och unga. 

– Vi möter redan nu målgruppen i flera av våra verksamheter som till exempel daglig verksamhet och personlig assistans. Därför känns det naturligt att bredda vår LSS-verksamhet för vuxna och nu kunna erbjuda boende med särskilt stöd, säger Birgitta Niste.

Etableringen i Halmstad innebär att Bräcke diakoni växer med nästan 100 medarbetare och finns nu på 17 orter i västra och mellersta Sverige.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni