#jagärBräckediakoni: ”Jag har aldrig stagnerat”

Sarah Wallinder har utvecklats under många år inom Bräcke diakoni. Som chef på rehabmottagningarna i Skara och Falköping arbetar hon ständigt för att både personal och patienter ska trivas. Möt Sarah, en av alla medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

 ”Jag är fysioterapeut i grunden och började jobba på rehabcentret på Kurorten Mösseberg 2006, bara några månader innan Bräcke diakoni tog över. På Mösseberg arbetade jag inom många olika delar, både med inneliggande rehab, i primärvård och i smärtteam.

2016 sökte jag tjänsten som verksamhetschef för rehabmottagningarna i Skara och Falköping och fick jobbet. När man är chef har man ett väldigt brett uppdrag. Jag arbetar med ekonomi, personal och strategisk planering men hjälper även till i det dagliga arbetet, det kan handla om att hjälpa till i telefontiden för patienterna eller att sätta upp en hylla. Jag försöker hjälpa till där det behövs som mest. Ingen dag är den andra lik och det är också det som är roligt. En liten del av mig saknar det kliniska arbetet med patienterna, men jag trivs bra med mitt uppdrag så det väger över. Jag har också en fantastisk personal som gör skillnad för våra patienter och jag ser vad de åstadkommer varje dag.

”Jag försöker lyssna in personalen”

Det jag tycker är bra med Bräcke diakoni är grundvärderingarna, som stämmer överens med mina egna. Organisationen har också fått mig att växa både som person och professionellt. Jag har fått möjlighet att lära mig nya saker längs vägen och aldrig stagnerat. Det är svårt att själv svara på vilka egenskaper som gör mig till en bra chef, men jag får återkoppling om att man trivs med mig som ledare. Jag försöker lyssna in personalen och förstå vilka behov som finns, men man kan alltid utvecklas som ledare. Nu är utmaningen att få ekonomin i balans efter pandemin. Vi hade en del patienter som inte vågade komma till oss och vi försökte ställa om verksamheten genom att erbjuda rehab på andra sätt och inte tappa patienter. Nu försöker vi få allt att rulla igen.

”Man kan inte luta sig tillbaka”

Min vision är att mina verksamheter ska fungera bra på alla plan, att medarbetare och patienter trivs och att det även går bra ekonomiskt. Jag vill att Bräcke ska vara ett självklart val både för personal och patienter, vi har en bra grund att stå på men man kan inte luta sig tillbaka utan måste alltid jobba för det.

På fritiden är jag mycket ute i naturen, jag tycker om att träna, promenera och ta hand om mig. Jag, min man och våra två söner bor i ett hus på landet, mellan Skara och Falköping, så det passar bra med tanke på jobbet.”

Stolta och engagerade medarbetare är ett av fyra fokusområden som Bräcke diakoni satsar på för att kunna göra mer för fler. Området har fått hashtagen #jagärbräckediakoni. Under den vill synliggöra det som både stärker den interna stoltheten och höjer statusen på att jobba inom vård och omsorg. Hitta mer innehåll genom att söka på #jagärbräckediakoni i våra sociala och digitala kanaler.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni