Hoppa till sidans innehåll

#jagärbräckediakoni ”Mina kollegor respekterar mig”

28 juni 2021

Mohamed Ugaas kom till Sverige från Somalia 2012. Efter att ha bott både i Norrköping och Gällivare har han idag landat på västgötaslätten och arbetar som arbetsledare för städet på vårt Hotell Falköping. Mohamed är en av de tusen medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni. Här är hans historia.

”Jag har jobbat på hotell Falköping i fyra år nu år nu. På dagarna jobbar jag med att städa rummen. Bädda sängar och så. Det blir många sängar bäddade varje dag. Just nu är jag arbetsledare för två andra killar. Jag trivs bra. Jag känner alla och mina kollegor respekterar mig. Alla hjälps åt, det spelar ingen roll var man jobbar på hotellet. I köket, i receptionen eller städet, alla hjälps åt. Jag gillar min chef också, hon är bra. Det är ett bra ställe att arbeta på.

”Alla hjälps åt, det spelar ingen roll var man jobbar på hotellet. I köket, i receptionen eller städet, alla hjälps åt.”

Jag har varit i Sverige i snart tio år. Jag kom från Somalia 2012 så nu har jag varit här i snart tio år. Först bodde jag i Norrköping och började studera till svetsare. Sen flyttade jag till Falköping. Här var det lätt att få boende men svårt med jobb. Så jag åkte till Gällivare och sökte sommarjobb på ett äldreboende. Jag fick inte det jobbet men började som personlig assistent i stället. Det passade mig bra. Jag gillade arbetstiderna med långa pass. Jag har också jobbat i hemtjänsten i Gällivare.

Men 2015 flyttade jag tillbaka till Falköping. Min fru bor här så jag ville tillbaka. Det tog bara en månad innan jag hittade jobb. De från Gällivare hörde av sig och ville att jag skulle komma tillbaka och jobba igen. Det finns mycket jobb där men jag vill stanna här i Falköping. Jag och min fru har tre barn; 5, 3 och 2 år gamla. Och så gillar jag ju mitt jobb. Det är dessutom bara sju minuters promenad hemifrån.

”Det är kul att stan blir större och fler flyttar hit. Då får vi fler gäster och vi som jobbar här får mer att göra”

Det har varit lite mindre att göra under pandemin men nu börjar det komma fler gäster. Och det är mer att göra. Jag märker också att Falköping växer. När jag flyttade hit var det lätt att hitta boende, nu får man stå i kö länge för en lägenhet. Det är kul att stan blir större och fler flyttar hit. Då får vi fler gäster och vi som jobbar här får mer att göra”

Stolta och engagerade medarbetare är ett av fyra fokusområden som Bräcke diakoni satsar på för att kunna göra mer för fler. Området har fått hashtagen #jagärbräckediakoni. Under den vill synliggöra det som både stärker den interna stoltheten och höjer statusen på att jobba inom vård och omsorg. Hitta mer innehåll genom att söka på #jagärbräckediakoni i våra sociala och digitala kanaler. 

 

Bild till nyhetsartikeln