Kycklingar på Ginstgården

Pandemin har tagit på krafterna både hos de boende och de som vårdar. Därför ville Maria Åkebrand, verksamhetschef på äldreboendet Ginstgården i Alingsås, hitta på något som kunde sprida glädje i vardagen. Tidigare har de haft höns under sommaren och Maria fick idéen att ta det ytterligare ett steg. Hon efterlyste ägg på Facebook och fick snabbt svar.

− Så nu ligger det 29 ägg här på mitt kontor, säger Maria och skrattar.

De har en äggkläckare på Marias kontor och hoppas att det ska komma några kycklingar lagom till påsk.

− Vi har gått runt med en korg så att alla ska kunna se äggen och de äldre är så peppade! Hela situationen har skapat nya samtal och de äldre berättar om sina barndomsminnen, så även om det inte blir några kycklingar har förväntningarna redan skapat glädje hos oss.

Om det blir några kycklingar är tanken att de ska skaffa höns som kan vara mammor till de små kycklingarna. Men innan dess är planen att de ska få bo i äldreboendets växthus med en värmelampa.

− I växthuset kan de äldre lätt se kycklingarna och de får det varmt oc

Till en början är det Maria själv som sköter äggen och kycklingarna, men senare hoppas hon att de anställda ska kunna hjälpas åt att sköta dem.h skönt.

− Skulle det inte fungera har familjen som skänkt äggen lovat att hjälpa oss. Det löser sig alltid, säger Maria förväntansfullt.

Vi följer såklart Ginstgårdens äggkläckning med spänning och hoppas att vi snart kan rapportera fler positiva nyheter.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni