Lagom till påsk tittade kycklingarna ut!

I måndags kläcktes de omtalade äggen på äldreboendet Ginstgården i Alingsås. Äggen blev till 15 stycken små kycklingar som tittade ut lagom till påsk och skänkte omedelbar glädje på äldreboendet. Maria Åkebrand, verksamhetschef på Ginstgården, beskriver glädjen och uppståndelsen som kycklingarna har bidragit med:

− Första morgonen när vi gick runt med de små äggskalen för att visa att kycklingarna hade börjat komma så började vår lite ledsna boende att skratta, en annan boende att gråta av lycka och en tredje röra sina armar som under långtid inte velat samarbete, berättar Maria. 

Maria hade efterlyst ägg på Facebook och fick snabbt svar vilket ledde till 29 ägg som flyttade in i Ginstgårdens växthus under värmelampor. Med spänning har de boende och anställda inväntat kläckning och efter två veckors tid tittade äntligen kycklingarna ut.

− Det blev inga gula små dunbollar. Ginstgårdens kycklingar är gråa, svarta och lite vita och de är rätt kaxiga, säger Maria och skrattar. 

Ginstgården äldreboende meddelar att kycklingarnas framtid ser ljus ut, fylld med kärlek och uppmärksamhet från de boende och anställda. I framtiden är tanken att skaffa höns som får agera mammor, men än så länge är det mänsklig kärlek som vårdar om de små kycklingarna. Och likasinnat bidrar kycklingarna med kärlek och glädje tillbaka.

 

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni