Många anledningar att fira – Öppet hus 19/9!

Varmt välkommen till Öppet hus på Bräcke diakoni i Göteborg! För 60 år sedan slog vi upp portarna till vår barn- och ungdomsverksamhet Bräcke Östergård och det vill vi såklart fira med stort tårtkalas. Onsdagen 19 september klockan 16 till 18 är området öppet för alla. Så ta med vänner & familj och hälsa på hundar, kika in i sinnesrummen och hör mer om vår största satsning hittills – bostadsområdet Lefflers Park. Kanske är det du som vinner en övernattning på Kurorten Mösseberg? Varmt välkommen!

När: Onsdagen 19/9 kl 16.00-18.00
Var: Bräcke Östergårds väg 15 
Hur: Ingen anmälan krävs, ta gärna med vänner och familj. Se fullständigt program nedan.

 

Tårta, lego och hundar. Detta händer under dagen.

16:00

  • Vi bjuder på kaffe och tårta tills kylen är tom. Helene Mellström, direktor hälsar välkommen.
  • Underhållning från gruppen ”Klaffgitarrerna” från daglig verksamhet i Lerum.

 16:30 – 18:00

  • Besök Barn- och Ungdomsboendet Bräcke Östergård. Träffa medarbetare och se hur vi arbetar med sinnesrum och sinnesträdgårdar.
  • Så ska vi bygga ett kvarter där hela samhället ryms! Hör mer om vår nästa stora satsning Lefflers Park, ett helt nytt bostadsområde på Bräcke området. Arkitekt, byggkonsult och fastighetschef finns på plats och kan berätta mer om projektet.
  • Vi sammanfattar Bräcke diakonis nästan 100-åriga historia i en intressant utställning!

  • Träffa terapihunden Önska och hennes matte Monica som visar upp sitt arbete med hundassisterad terapi för barn med funktionsnedsättning. 
  • Sven Erik, konstnär och tidigare elev på Bräcke Östergård, berättar i föreläsningen ”Från CP-barn till konstnär - En resa i tid & rum” om hur vistelsen på Bräcke diakoni har gjort skillnad i hans liv.
  • Vårt unika Hunddagis TriBus håller öppet för besökare. Medarbetare berättar om hur ett hunddagis också kan hjälpa personer med funktionsnedsättning att komma in i arbetslivet.
  • Löpande korta föredrag om Bräcke diakoni nu och framåt, arbetet med Lefflers Park och tanken bakom vår insamlingsstiftelse.
  • Släpp loss kreativiteten! Bygg Lego och ge oss din bästa idé så kan du vinna en övernattning för två på Kurorten Mösseberg. 

Det blir en fullspäckad eftermiddag och vi hoppas du vill vara med och fira med oss. Varmt välkommen! 

Kommer du med bil? Hitta hit med vägbeskrivning från eniro.se. eller ställ in GPS:en på Bräcke Östergårds väg 15. Åker du kollektivt stannar buss 24 på hållplats Bräcke Östergård alldeles intill. Det går också att ta buss 20, hållplats Oslogatan. Gå till Västtrafiks reseplanerare för att hitta en avgång som passar! Vi ses!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni