Hoppa till sidans innehåll

Nu öppnar nya integrerade förskolan i Göteborg

5 januari 2016

På torsdag den 7 januari 2016 öppnar Bräcke diakoni en ny förskola på Hisingen i Göteborg. Förskolan, som integrerar barn med och utan funktionsnedsättning, är fulltecknad redan från start. – Vi hoppas kunna skapa fler arenor där alla barn kan mötas på lika villkor, säger Johanna Björnhage, verksamhetschef.

På torsdag öppnar idéburna Bräcke diakoni den nya förskolan Spåret på Bräcke-området i Lundby, Göteborg. Förskolan är till för barn såväl med som utan funktionsnedsättningar. Vägg i vägg ligger specialförskolan Stegen som arbetar med konduktiv pedagogik för barn med funktionsnedsättningar. De båda förskolorna delar flera lokaler, vilket ger ett naturligt samarbete och integrering för alla barn.

– Barnen lär av varandra, ser varandras likheter och olikheter och blir tålmodiga, berättar Johanna Björnhage, verksamhetschef för båda förskolorna.

Redan långt innan öppnandet stod familjer i kö till förskolan – och den fortsätter att växa.

– I framtiden hoppas jag att vi kan öppna fler avdelningar och skapa fler arenor där alla kan barn kan mötas på lika villkor, säger Johanna Björnhage.

Nyfiken?
Johanna Björnhage
031-50 27 56
johanna.bjornhage@brackediakoni.se

Bild till nyhetsartikeln